PRT-Forest

>PRT-Forest

PRT-Forest

PRT-Forest

PRT-Forest Oy er spesialiserte innen mekanisk treforedling. De startet sin virksomhet for nesten 50 år siden og produserer trevillaer, innflyttningsferdige hus og faste møbler til kjøkken, bad- og soverom.

PRT-Forest ble Pageros kunde på våren i 2016, men faktureringsprosessen ble digitalisert allerede mye tidligere.

«Vi begynte med e-faktura i 2005 for innkjøpsfakturaene og i 2010 for salgsfakturaene», forteller Anne Voho, økonomisjef på PRT-Forest Oy. «Leverandører innen B2B-handel og deres kunder krevde e-faktura og sammen med de startet vi digitaliseringen av vår fakturaprosess.»

0
Antal ansatte
0
Fakturavolum/år
0 M€
Omsetning

Utfordrende å bytte operatør

«Å bytte operatør er generelt sett en veldig vanskelig prosess. Leverandørene skal informeres om den nye fakturaadressen og til tross for den ellers så fungerende finske fakturastandarden Finvoice, så medfører forandringer alltid mange undersøkelser og deilkorrigeringer. Leverandørsbrevene når kanskje ikke rett mottaker eller forsvinner og informasjonen i standardfeltene kan være feilaktig eller være helt borte.»

«Men det er kun et oppstartsproblem det er snakk om. De positive effektene begynner å synes direkte deretter, så det er definitivt verdt å legge ned litt arbeidstid ved overgangen.»

«Nå tar PRT-Forest i utgangspunktet i mot papirfakturaer i det hele tatt og etter vi endret fakturahåndteringen, er hele 78% av innkjøpsfakturaene elektroniske. Forskjellen er enorm.»

E-fakturaer i rask takt

«I vårt tilfelle var for eksempel 3% av våre utgående fakturaer i elektronisk format i 2013. Nå er allerede halvparten av våre utgående fakturaer elektroniske, og vi tar generelt sett ikke imot noen papirfakturaer i det hele tatt. Nå når vi har endret på fakturahåndteringen er hele 78% av innkjøpsfakturaene elektroniske. Forskjellen er enorm. Det kunne ikke vært mye bedre ettersom en stor del av våre kunder består av konsumenter og på grunn av at våre utenlandske leverandører ikke har digitalisert sine prosesser slik som vi har.»

«Når vi byttet til Pagero var det meningen at vi skulle begynne å sende e-fakturaer direkte fra vårt system. Da hadde dere noe som de andre ikke hadde – IFS ekspertise.»

IFS-ekspertise, webportalen og supporten – en uslåelig kombinasjon

«PRT-Forest bruker IFS som et av sine virksomhetssystem. Når vi byttet til Pagero var det meningen at vi skulle begynne å sende e-fakturaer direkte fra vårt system. Da hadde dere noe som de andre ikke hadde – IFS ekspertise. Med hjelp av Pagero ble funksjonen tatt i bruk. Dessuten var implementeringen veldig rask og vi hadde lett for å komme igang, også det takket være deres kunnskap angående virksomhetssystemet.»

«Det som også fikk oss til å gå over til Pagero, var webportalen som dere tilbyr, som har gjort det at vi har lykkets med å øke volumet av våre elektroniske innkjøpsfakturaer. Også supporten fungerer utmerket. Portalen hjelper både båre leverandører som ikke har et system for å sende og å ta imot e-fakturaer, og oss selv i og med en økt e-flyt.»

Enkel bruk och lengre arkiveringstid

«Pagero Online er et arbeidsredskap der opplegget er veldig tydelig og informasjonen er veldig enkel å finne. Dessuten er arkiveringstiden for fakturainformasjonen mye lengre hos dere enn den er hos andre. Våre leverandører som bruker Pagero Online har også de vært veldig fornøyd.»

Besparelser och korrekt data i virksomhetssystemet

«Med e-faktura så sparer vi på mange ulike måter; ved at arbeidsmengden, postavgifter og papirforbrukningen minsker. At vi automatisk får inn all data i våre system, feilfritt og raskt, sparer også mye tid. Vi kan betale våre fakturaer i tide og utnytte samtlige avdrag. Miljøvennligheten er også veldig positiv og en fin konsekvens av e-fakturering, og vi slipper unødige utskrifter.»

Fungerende samarbeid med support och salg

«Salg har regelbundet kontaktet oss, noe som er bra og naturligvis viktig for at vi skal kunne utbytte tanker og høre hva som pågår hos respektive. Vi kan dessuten alltid ringe til supporten og spørre om hjelp dersom det trengs.»

«Nå har vi en tjeneste som har fungert eksemplarisk etter oppstart. Vi er veldig fornøyde med dagens situasjon og operatør. Og uten denne løsningen ¬– tenk å stå der og lese inn 49 000 fakturaer, det hadde nog vært en anelse slitsomt.»

prt forest secondary

Skolecampus ved Pudasjärvi produsert av Kontiotuote Oy. Bygget, som er produsert av stokker, har fått mye publisitet.

Om PRT-Forest

PRT-Forest Oy er virksomme innen byggningssindustrien og ble grunnlagt for nesten 50 år siden i 1968. Konsernet er spesialisert innen mekanisk treforedling og produserer trevillaer, innflyttningsferdige hus og faste møbler til kjøkken, bad- og soverom. Til konsernet tilhører dessuten en fabrikk som produserer vinduer og ytterdører. Bedriftens produksjon er konsentrert til Finland, men de eksporterer komponenter og ferdighus til blant annet Norden, Europa, Midtøsten, Kina, Japan och Russland.

2017-09-08T13:13:41+00:00 7 March 2017|Ukategorisert|